Create Account | Print Page | Contact Us | Sign In
The Pacific
Share |

Citation Award

Architecture


The Pacific converted a former office building and parking lots into a new condominium building and townhouses. The existing building's heavy concrete façade was replaced with glass and metal, portions of which extend past the façade. The townhouses relate to the local context, but visually tie into the main building.

This post-modern retrofit complements the original concrete structure by inserting dynamic windows to accommodate the residential use. The polyhedral bay windows enliven the façade and reflect shards of the city surrounding. The combination of faceted and flat bays gives this strong existing building structure a degree of contemporary playfulness.


Architect
Handel Architects
Developer
Trumark Urban
General Contractor
Plant Construction Company LP
Photography
Scott Hargis
Photography
David Livingston
Photography
Cesar Rubio
Competition
Design Awards 2018