Create Account | Print Page | Contact Us | Sign In
Big Ranch Road
Share |

Merit Award

Architecture


Sited amidst a lush vineyard and modern sculpture garden, this century-old hay barn was relocated and transformed into an entertainment pavilion of glass, steel, and concrete that is as much art as architecture. Inside, two glass cubes anchor the space, capturing the ever-changing interplay of landscape, light, and visual illusion.

This is an absolutely exquisite use of an existing century-old hay barn. A daring and whimsical insertion of mirrored, conditioned boxes into a salvaged, slatted barn creates a beautiful respite from the wine country summer. The careful application of mirrors amplifies the rustic while avoiding the trivial game of material contrast. The correspondence with the landscape is wonderful, with pathways extending axially and fields reflected. This is architecture for the soul and mind.


Architect
William Duff Architects
General Contractor
Centric General Contractors
Geotechnical Consultant
Bauer Associates Geotechnical Consultants
Planning
Napa County, Building Division
Historic Resource Consultant
PAST Consultants, LLC
Interiors
Robert William Dailey Design & Decoration
Landscape
Steve Arns
Lighting
Eric Johnson Associates
Structural Engineer
GFDS Engineers
Energy Consultant
Title 24 Data Crop
Photography
Matthew Millman Photography
Competition
Design Awards 2018