Print Page | Contact Us | Sign In | Register
Skyhaus
Share |

Honor Award

Interior Architecture

Channeling the spirit of this mid-century modern home’s original designer, the late Joseph Esherick, daylight was a primary objective for this comprehensive contemporary transformation. Situated amongst much larger homes in the Pacific Heights district of San Francisco, this project adapts the original design to its present-day context.

The jury remarked that the sculptural center element could have been a single gesture, but the other components, such as beautifully plentiful light and immaculate detailing really make this a complete project. The rigor here is palpable. A bold and careful renovation where each element seems to have been given equal weight and care. One false step and the contoured vegetated screen or the skylights could have reduced this project to a one-off. The detailing, the materiality, the daylighting, the flow of space -- it all comes together perfectly in this project. The daunting task of taking an Esherick modernist house and making it work both pragmatically and sculpturally is handled exquisitely.


Architect
Aidlin Darling Design
Photography
Matthew Millman Photography
Geotechnical
Herzog Geotechnical
Waterproofing
Neumann Sloat Blanco Architects
Surveyor
Meridian Survey Engineering
General Contractor
Matarozzi Pelsinger Builders
Civil Engineer
Aliquot Associates
Structural Engineer
Berkeley Structural Design
Landscape
Lutsko Associates
Furnishings Consultant
Kate Jamieson
Design Consultant
Gemmill Design
Shoring and Underpinning
Benjamin P Lai & Associates
Competition
Design Awards 2016